Restaurang

VÄLKOMMEN TILL
AFRICA DAILY

Afrikanska köket är den matkultur och de mattraditioner som finns i Afrika. Detta kök återspeglar inhemska traditioner, såväl som influenser från européer och asiater. Kontinenten är den näst största landmassan på jorden och är hem för flera hundra stammar, etniska och sociala grupper. Denna mångfald återspeglas också i det afrikanska köket och användandet av stapelvaror, såväl som hur man tillagar maten. De olika klimaten i dessa uppdelningar, såväl som invånarnas olika ursprung, resulterar i ett geografiskt skiljande kök. De lokala köken och recepten i Västafrika är fortfarande väldigt traditionella, med ett stort antal inhemska ingredienser, som durra och hirs, rotfrukter som jams, sötpotatis och maniok. Man tillagar maten på många sätt; stekning, ugnsbakning, kokning, fritering och mos.

VÄLKOMMEN IN PÅ LUNCHEN

Måndag - Fredag: 11:30 - 18:00 Lördag 11:30 - 17:00

Där vi serverar olika maträtter varje dag

För endast 69kr/Student 59kr

Alla rätter serverar med sallad och med ett urval av ris eller couscous